Vaterpolo klub Proleter od Grada dobio novu sportsku opremu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je danas Vaterpolo klub Proleter i tom prilikom članovima kluba uručio sportsku opremu. Janjić je razgovarao sa predsednikom Proletera Dragoljubom Bjeloglavom o zajedničkim poduhvatima u cilju razvoja zrenjaniskog vaterpola.

 

– Vaterpolo klub Proleter sada ima oko sedamdeset dečaka koji treniraju. Prošle godine formirana je nova uprava i načinjen je ozbiljan plan da se uključimo i u seniorsko takmičenje, u kojem nas do sada nije bilo. Najpre ćemo se, od leta, nadmetati u Drugoj ligi, a od jeseni bićemo učesnici Prve B lige, s ciljem da uđemo u Prvu A ligu. To je veoma ambiciozan plan, za koji imamo podršku grada – rekao je Bjeloglav.

 

On najavljuje i formiranje novog klupskog stručnog štaba, koji bi odgovorio visokim ciljevima nove uprave.

 

– Stvoreni su svi uslovi da vratimo zrenjaninski vaterpolo na nekadašnji nivo. Ostaje nam samo da združeno radimo na ostvarenju tog cilja – zaključuje Bjeloglav.

 

On lično, kako tvrdi, spreman je da se maksimalno angažuje i da pomogne svojim bogatim iskustvom u menadžerskom poslu.

 

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je da Grad Zrenjanin ima tradicionalno dobru saradnju sa nacionalnim sportskim granskim savezima.

 

– Dobra saradnja uspostavljena je i sa Vaterpolo savezom Srbije. Svedoci smo organizovanja u našem gradu i reprezentativnih utakmica i finala Kupa Srbije. Plod takve saradnje treba da se aplikuje i na lokalme klubove i sportske organizacije. Zbog toga smo se angažovali na ostvarenju zajedničkog cilja, da ovdašnji vaterpolo podignemo na znatno viši nivo – naglasio je Salapura.

 

Salapura se zahvalio novoj upravi zrenjaninskog vaterpolo kluba na velikom angažovanju.

 

– Tu su ljudi iz sveta privrede, koji su spremni da pomognu, a na bazenu imamo odlične uslove za razvoj vaterpolo sporta i za plasman u najviši nivo nacionalnog takmičenja – ocenio je on.