Vaterpolisti Proletera pozivaju najmlađe Zrenjanince da se oprobaju u najtrofejnijem kolektivnom sportu u državi (sportski.rs)

Na krilima uspeha vaterpolo reprezentacije Srbije koja je odbranila titulu olimpijskog šampiona, ali i seniorske ekipe zrenjaninskog Proletera, koja se nakon dvadeset pet godina vratila u elitni rang takmičenja i biće jedini gradski klub koji će izaći van granica države, odnosno igrati regionalno takmičenje, Vaterpolo klub Proleter je napravio plan i program omasovljenja i podizanja rada sa mlađim uzrasnim kategorijama na mnogo viši nivo.

foto: Zoran Bogaroški

Plan je veoma uspešno počeo da se sprovodi u delo. Treninzi sa mlađim uzrasnim kategorijama održavaju se radnim danima, svako veče od 20:00 časova, na zatvorenom gradskom bazenu. Pored Bojana Kukolja, dosadašnjeg dugogodišnjeg trenera najmlađih vaterpolista, klub je angažovao i dva veoma perspektivna mlada stručnjaka, koji će deci prenositi svoja stečena znanja vezana za najtrofejniji kolektivni sport u Srbiji. To su ujedno i igrači seniorske ekipe Proletera, Nemanja Matković i Luka Bosić. Nemanja je u dosadašnjem toku igračke karijere bio osvajač medalja na evropskim i svetskim juniorskim prvenstvima, dok je Luka bio član juniorske reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu.

Klub je doneo čvrstu odluku da se mora iskoristiti ovaj zamah vaterpolo sporta u Zrenjaninu, te omasoviti mlađe generacije i poboljšati rad sa njima, kako uspesi seniora ne bi bili zaludni. Ovom prilikom pozivamo dečake 2008. godište i mlađe da se priključe treninzima Vaterpolo kluba Proleter. Da se bave ovim, pre svega zdravim, ali i izuzetno zanimljivim i što je jako bitno, najtrofejnijim srpskim kolektivnim sportom. Jedini preduslov prilikom upisa je da deca imaju osnovno znanje iz plivanja. Naši treneri će, kroz vaterpolo školicu ih učili i osnovama plivanja, ali i vaterpolo sporta.– ističu iz Vaterpolo kluba Proleter

Možda baš neko od Zrenjaninaca bude budući Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Đorđe Lazić, Duško Pijetlović, Strahinja Rašović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović ili Branislav Mitrović i pod plaštom državne zastave, donese mnogo radosti ljubiteljima vaterpola u Srbiji.

Preuzeto sa sportski.rs