Vaterpolisti Proletera, generacija 2004. osvajač bronze u Kupu Vojvodine (sportski.rs)

Zrenjaninski bazen, u nedelju 13. decembra bio je poprište utakmica za plasman od prvog do četvrtog mesta vaterpolo Kupa Vojvodine za momke rođene 2004. godine i mlađe.

Vaterpolisti Proletera, koji su nakon odličnih igara u grupi A i osvajanja druge pozicije ostvarili plasman u završnicu ovog prestižnog takmičenja, u polufinalu odigrali su duel sa novosadskom Vojvodinom. Odlični Novosađani, za koje nastupa nekoliko državnih reprezentativaca, savladali su izabranike Svetozara Odžića sa 11:4 ( 3:2, 2:0, 1:1, 5:1 ). Dvostruki strelac za VK Proleter bio je Aleksa Pajić, dok su po jedan gol dali Denis Mahmutović i Bojan Kovačev.

U borbi za treće mesto, Zrenjaninci su za rivala imalu subotički Spartak Prozivka, kojeg su savladali sa 12:8 ( 2:3, 4:3, 4:2, 2:0 ), te su na taj način osvojili treće mesto u Kupu Vojvodine za sezonu 2020/21 i okitili se bronzanom medaljom. Golove za Zrenjanince protiv Subotičana postigli su šestostruki strelac Bojan Kovačev, četvorostruki strelac Nikola Petrović, kao i Aleksa Pajić i Dejan Marić, koji su postigli po jedan pogodak.

Preuzeto sa https://sportski.rs