Pet od pet: Vaterpolisti Proletera i dalje neporaženi (Zrenjaninski.com)

VK Proleter – VK NBG Vukovi 13:9 (2:2, 5:3, 4:1, 2:3) Nastavili su vaterpolisti zrenjaninskog Proletera sa dominacijom u Prvoj A ligi. Izabranici Dobrice Brdarića savladali su u subotu, 21. novembra, na bazenu SC “Jug” u Zrenjaninu, ekipu VK NBG Vukovi sa 13:9, te su na taj način i nakon pet odigranih kola ostali jedini neporaženi u tekućem šampionatu.

Najefikasniji među Zrenjanincima bio je Nemanja Matković sa tri postignuta pogotka. Po dva gola dali su Mirel Ćatović, Stefan Tomićević i Mateja Bosić, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Danilo Čabrilo, Milijan Ćurčin i Viktor Mesaroš.

– Bila je ovo vrlo teška i zahtevna utakmica, i fizički i psihički. Ekipa novobeogradskih Vukova je pokazala kvalitet. U pitanju je izuzetno spremna ekipa, kako u fizičkom smislu, tako i tehnički i taktički, te je time naša pobeda značajnija. Sad smo se izdvojili na čelu tabele i nadam se da ćemo do kraja prvog dela prvenstva nastaviti u ovakvom ritmu – izjavio je po završetku utakmice Dobrica Brdarić, trener VK Proleter.

U narednom kolu, koje je na programu za dve nedelje, ekipi Proletera sledi gostovanje u Valjevu.

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

Preuzeto sa zrenjaninki.com