Oni su sjajni: Vaterpolo klub Proleter nastavlja u pobedničkom ritmu (zrenjaninski.com)

Vaterpolo klub Proleter ostvario je sinoć, na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, još jednu pobedu. U zaostaloj utakmici prvog dela sezone Prve A lige, momci iz grada na Begeju savladali su ekipu VK Beograd rezultatom 19:11 (6:2, 4:3, 5:3, 4:3).

– Veoma sam zadovoljan igrom i, naravno, pobedom. Igrali smo bez dva centra, jer su to novi igrači koji su registrovani za drugi deo prvenstva. Ekipa je bila koncentrisana, fokusirana i u bazenu dominantna, što je pokazao rezultat na kraju – rekao je za portal zrenjaninski.com Dobrica Brdarić, trener Proletera.

Najefikasniji u timu Proletera bili su Nemanja Matković sa 6 postignutih golova, Luka Bosić sa 4, Uroš Marić sa 3 i Stefan Naćuk sa 2 postignuta gola. Po jedan gol ubeležili su Mirel Ćatović, Viktor Mesaroš, Boško Janjić i Mateja Bosić.

 

Posle sedam odigranih kola, Vaterpolo klub Proleter se i dalje nalazi na prvom mestu na tabeli, sa maksimalnim brojem bodova, bez ijednog pretrpljenog poraza.

Prvenstvo se nastavlja već u subotu. Proleter dočekuje Valis iz Valjeva, drugoplasiranu ekipu na tabeli, pa je ovaj meč praktično derbi sezone.

– Očekujem pobedu – kratko je poručio Brdarić.

Preuzeto sa zrenjaninski.com