Kadeti Proletera treći na Prvenstvu Vojvodine

Proteklog vikenda kadeti Vaterpolo kluba Proleter, igrači rođeni 2004. godine i mlađi, odigrali su tri utakmice na zrenjaninskom bazenu.

 

U subotu vaterpolisti Proletera su u poslednjoj utakmici u grupi pobedili ekipu Bele Crkve rezultatom 17:5 i tako su sa tri pobede zauzeli prvo mesto u grupi. Sutradan u polufinalu Proleter je izgubio od ekipe Bečeja rezultatom 12:9. Iako su Zrenjaninci posle druge četvrtine vodili 6:1, usledio je pad u igri i mladi Bečejci su zasluženo ušli u finale. U utakmici za treće mesto Proleter je savladao pančevačku Mladost rezultatom 9:6.

 

Za Proleter su nastupili Ćirović, Petrović, Jakovljević, Kovačev, Babić, Pajić, Knežević, Đapjaš, Milošević, Milićev Saša i Stefan, Berkov, Marić, Markov, Ninić, Momirski i Mahmutović. Ekipu su vodili treneri Brdarić i Bakoš.

 

Najmlađi zrenjaninski vaterpolisti rođeni 2007. godine i mlađi takođe su nastupili u prvenstvu Vojvodine. Oni su u Bečeju pobedili pančevačku Mladost rezultatom 9:5, a poraz su doživeli od ekipe Spartaka iz Subotice 14:8.

 

Prvenstva Vojvodine se nastavljaju sledećeg vikenda kad Proleter nastupa sa tri generacije 2005, 2002. i 2000. godište.